Strafferet

Vi kan i IUSTUS Advokater hjælpe dig, uanset om du er offer eller er sigtet for en forbrydelse. Hvis du er offer for en alvorlig forbrydelse, kan du få beskikket en bistandsadvokat. Hvis du har været udsat for voldtægt eller en anden alvorlig seksualforbrydelse, er udgangspunktet, at du automatisk får tildelt en bistandsadvokat. Hvis du har været udsat for en anden personlig kriminalitet som fx. vold, skal du i de fleste tilfælde selv anmode politiet om at få en bistandsadvokat.

En bistandsadvokat har blandt andet følgende opgaver:

  • Rådgive dig om processen 
  • Håndtere dine interesser  i forbindelse med efterforskningen 
  • Ledsage dig, hvis du skal afgive vidneforklaring i Retten 
  • Nedlægge påstand om, at gerningsmanden skal ud af lokalet i forbindelse med din vidneafhøring
  • Opgøre dit eventuelle erstatningskrav og fremsætte dette rettidigt 

Vi har ligeledes erfaring med, at være bistandsadvokat for børn, som har været udsat for en forbrydelse. 

Hvis du er tiltalt for en forbrydelse, står vi klar til at være dit talerør. Som din forsvarsadvokat vil vi være med dig hele vejen lige fra skyldsspørgsmålet til afhøring samt forsvaret i Retten. Som tiltalt i en straffesag, har man altid ret til frit at vælge en forsvarer og du skal kun betale omkostningerne tilbage til det offentlige, såfremt du dømmes i sagen. 

Har du behov for en bistandsadvokat eller en forsvarer, skal du være velkommen til at kontakt os for en uforpligtende drøftelse.

Kontakt os for en uforpligtende drøftelse

Samtykke til brug af cookies

IUSTUS Advokater I/S bruger forskellige cookies til at optimere dit besøg på vores hjemmeside, herunder sikre funktionalitet, generere statistik over brugen af hjemmesiden, og med henblik på optimering af reklametiltag på de sociale medie